Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про актуальні питання податкового законодавства - під час сеансу телефонного зв’язку «гаряча лінія»

опубліковано 09 травня 2024 о 15:00

Цього тижня в  Дубенській ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області відбувся черговий сеанс телефонного зв`язку «гаряча лінія» на тему: «Актуальні питання податкового законодавства». На питання платників відповідала начальник ДПІ Світлана Цимбалюк.

Під час «гарячої лінії» багато запитань стосувались порядку реєстрації платником єдиного податку, отримання реєстраційних та дозвільних документів, внесення змін в облікові дані ФОП. Спілкуючись з додзвонювачами, посадовець звернула увагу на терміни подання заяви про застосування спрощеної системи оподаткування, проінформувала про обсяги річного доходу, які дають можливість суб’єктам господарювання перебувати на на такій системі оподаткування у 2023 році, про розмір ставок єдиного податку та розмір єдиного внеску, які строки подання податкової звітності ФОП та строки сплати податкових зобов’язань. 

Під час спілкування платники податків цікавилися чи можна подати заяву про застосування спрощеної системи оподаткування через Електронний кабінет. Світлана Цимбалюк відповіла, що за допомогою меню «Листування з ДПС» приватної частини Електронного кабінету підприємець має можливість направити до ДПС разом із супровідним листом у форматі pdf: заяву про застосування спрощеної системи оподаткування; розрахунок доходу за попередній календарний рік, що передує року переходу на спрощену систему оподаткування. При цьому інформацію щодо отримання та реєстрації заяви в ДПС можна переглянути у вкладці «Вхідні документи» меню «Вхідні/вихідні документи» приватної частини Електронного кабінету, відправлені листи - у вкладці «Відправлені документи». 

Податківець наголосила, що завдяки роботі електронних сервісів ДПС платники податків мають можливість безкоштовно підготувати і подати у режимі реального часу до органів податкової служби електронну звітність, отримати необхідну послугу, довідку чи інформацію не виходячи з офісу чи дому.

У ході заходу Світлана Цимбалюк надала відповіді на актуальні питання щодо заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції під час сплати податків, зборів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, внесення авансових платежів (передоплати) тощо.

В ході телефонної розмови платники податків, які зателефонували на «гарячу лінію», отримали відповіді на всі запитання, які їх цікавили.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»