Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До місцевих бюджетів Млинівщини надійшло понад 1,4 мільйони гривень податку на нерухоме майно

опубліковано 04 квітня 2024 о 12:51

За 1 квартал 2024 року платники податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, перерахували до місцевих бюджетів Млинівщини більше 1424 тис гривень, що на 535 тис гривень або на 60 % більше, ніж за аналогічний період минулого року. 

Основна сума сплаченого платежу припадає на власників нерухомості – фізичних осіб. Вони спрямували на розвиток територіальних громад 840 тис гривень податку на нерухоме майно, що на 550 тис гривень більше, ніж торік.

Власники нерухомості – юридичні особи сплатили  584 тис гривень податку на нерухоме майно.

Нагадаємо, надходження від податку на нерухоме майно у повній сумі спрямовуються до місцевих бюджетів та цей податок є одним з важливих бюджетоформуючих платежів громад.

Ставку податку на нерухомість встановлюється органами місцевого самоврядування залежно від типу об’єктів та їх місцезнаходження у відсотках до мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня звітного року, та не може перевищувати 1,5 відсотка за 1 квадратний метр.

Звертаємо увагу, що платники податків мають можливість самостійно провести звірку щодо розрахунків з бюджетом через  Електронний кабінет або мобільний застосунок «Моя податкова». Щоб стати користувачем електронних сервісів ДПС треба мати електронний цифровий підпис,  і надалі в будь-який зручний час переглядати інформацію щодо нарахування та сплати податків з персонального комп’ютера чи гаджета.

Інформацію щодо нарахованих податкових зобов’язань також можна отримати у Центрі обслуговування платників Млинівської ДПІ.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»