Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Рівного роз’яснюють новації податкового законодавства

опубліковано 26 березня 2024 о 14:34

Днями заступник начальника ДПІ м. Рівного Головного управління ДПС у Рівненській області  Наталія Костюк та головний державний інспектор Ольга Червона провели чергову зустріч із платниками податків щодо актуальних питань застосування податкового законодавства.

В ході спілкування висвітлювались питання адміністрування податків, єдиного  внеску, своєчасності сплати податкових платежів та  новацій податкового законодавства. Звернуто увагу на важливості дотримання вимог законодавства про працю, зокрема офіційного оформлення найманих працівників та легалізації заробітної плати., провадження волонтерської діяльності, недопущення податкового боргу та. про новий розмір єдиного внеску, який необхідно сплачувати підприємцям з 1 квітня 2024 року.

Наталія Костюк нагадала, що застосування РРО платникам єдиного податку другої – четвертої груп є обов’язковим і всі підприємці такої системи оподаткування незалежно від виду діяльності та обсягу доходу, які здійснюють розрахунки за товар готівкою або за допомогою платіжних карток, зобов’язані застосовувати РРО або ПРРО та повинні видавати фіскальні чеки покупцям. Також приділила увагу питанню ведення обліку товарних запасів.

Під час спілкування фахівці зауважили, що триває кампанія декларування доходів громадян, одержаних протягом 2023 року, та зазначили умови, за яких подання декларації про майновий стан і доходи є обов`язковим.

Крім того, Ольга Червона звернула увагу підприємців на переваги подання звітності в електронному вигляді та можливості отримання податкової інформації через Електронний кабінет платника або за допомогою застосунку «Моя податкова», а також зазначила про важливість належного заповнення платіжних документів для вірного зарахування податків.

На завершення заходу платники отримали практичну допомогу у поданні звітності в електронному вигляді.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»