Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Більшість представників бізнесу Рівного обирає для роботи зручні програмні РРО

опубліковано 27 березня 2024 о 13:58

У ДПІ  м. Рівного Головного управління ДПС у Рівненській області станом на початок березня 2024 року представниками бізнесу зареєстровано 6976 реєстраторів розрахункових операцій. Зокрема, класичних касових апаратів (далі – РРО)  зареєстровано 2194, а програмних РРО (далі - ПРРО) -  4782. Тож, більшість представників бізнесу обирає для роботи зручні ПРРО.

Принагідно нагадуємо, що згідно із Законом України №1017-ІХ від 01.12.2020 року, застосування РРО чи ПРРО при готівкових розрахунках з покупцями стало обов’язковим для усіх суб’єктів господарювання, окрім платників єдиного податку першої групи, з 1 січня 2022 року. А в рамках дії Закону України №3219 від 30.06.2023 року з 1 жовтня 2023 року відновлено застосування штрафних санкцій за порушення представниками бізнесу використання реєстраторів розрахункових операцій (РРО) та програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО).

Просимо представників бізнесу бути відповідальними перед державою та покупцями товарів/користувачами послуг, проводити усі готівкові розрахунки через РРО/ПРРО та видавати фіскальний чек.

Звертаємо увагу, що ПРРО платник податків може зареєструвати самостійно через Електронний кабінет. Для цього потрібно за допомогою особистого ключа здійснити вхід до приватної частини Електронного кабінету, який розміщено за посиланням:https://cabinet.tax.gov.ua/login. Здійснити завантаження програмного забезпечення ПРРО з вебпорталу ДПС, яке розміщено у банері “Програмні РРО” за посиланням:  https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy/

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»