Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Семінар у формі відкритого діалогу: спільна місія – процвітання Гощанської громади

опубліковано 09 лютого 2021 о 15:58

В рамках співпраці органів податкової служби та територіальних громад  днями було проведено зустріч у формі відкритого діалогу керівництва ГУ ДПС у Рівненській області та представниками органів місцевого самоврядування Гощанської громади. Зокрема, начальник управління податкового адміністрування ГУ ДПС в Рівненській області Валерій Рокунець та начальник управління податкового адміністрування юридичних осіб ГУ ДПС в Рівненській області Олена Дімітрук, спілкуючись з головами та спеціалістами Гощанської, Бабинської та Бугринської територіальних громад, озвучили проблемні питання громад та можливі шляхи їх вирішення. Також обговорили основні шляхи сприяння економічному розвитку громад, покращення роботи в плані детінізації ринку праці, проведення інвентаризації землі, сприяння розвитку підприємницьких ініціатив, підвищеня рівня використання електронних сервісів суб’єктами господарювання у своїй діяльності. 

В результаті було узгоджено подальшу співпрацю між органами місцевого самоврядування та податковою службою.

Валерій Рокунець зазначив, що пріоритетними завданнями на сьогодні є ідентифікація людей, які надають послуги неофіційно, відстоювання кожної гривні ПДФО, якісна, налагоджена комунікація, забезпечення дотримання норм чинного законодавства. Менше недоліків, а більше якісних показників роботи, а також координація співпраці. Чесність та прозорість має стосуватися як органів місцевого самоврядування, так і бізнесу, адже офіційне здійснення діяльності, відповідно і сплата податків - невід’ємний та взаємопов’язаний процес розвитку громад.

Працівники податкової служби зауважили, що вони відкриті до діалогу і в межах законодавства готові надавати практичні чи методичні рекомендації щодо процвітання ОТГ.