Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Надходження ПДФО від платників Дубровиччини склали майже 20 млн гривень

опубліковано 28 березня 2024 о 14:51

Упродовж січня-лютого 2024 року надходження  податку на доходи фізичних осіб на території обслуговування Дубровицької ДПІ склали 19,8 млн гривень. При цьому місцевий бюджет отримав  14,1 млн грн, а до державної казни надійшло 5,7 млн грн цього податку.

Податківці нагадують, що триває кампанія декларування доходів громадян, в рамках якої платники податку на доходи фізичних осіб за підсумками 2023 року можуть  скористатися правом на податкову знижку за витратами, які визначені Податковим кодексом України.

До податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, копіями договорів, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і їх покупця (отримувача). У зазначених документах обов’язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк їх продажу (виконання, надання) (п.п. 166.2.1 Кодексу). 

При цьому декларацію про майновий стан і доходи щодо податкової знижки можна подати в електронному вигляді через Електронний кабінет (cabinet.tax.gov.ua) у розділі «ЕК для громадян» – «Податкова декларація про майновий стан і доходи». Скористатись зазначеним сервісом зможуть особи, які ідентифіковані за особистим ключем, виданим кваліфікованим надавачем електронних довірчих послуг.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»