Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Демидівській ДПІ зареєстровано 216 реєстраторів розрахункових операцій

опубліковано 28 березня 2024 о 15:21

У Демидівській ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області станом на початок березня 2024 року представниками бізнесу зареєстровано 216 реєстраторів розрахункових операцій (далі - РРО), з них - 95 апаратних РРО та 121 - програмний РРО (далі - ПРРО). 

Фахівці Демидівської ДПІ закликають представників бізнесу не ігнорувати «фіскалізацію» готівкових розрахунків. Всім платникам необхідно взяти до уваги, що з 1 серпня 2023 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» від 30.06.2023 року № 3219-ІХ, який, зокрема, вніс зміни в частині застосування відповідальності за порушення вимог Закону про РРО. Тож, починаючи з 1 жовтня 2023 року,  за порушення у сфері застосування РРО/ПРРО застосовуються штрафні санції.

Нагадуємо, що відповідно до норм Закону України №265 «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», застосування РРО є обов'язковим для всіх суб'єктів господарювання (зокрема ФОП, крім ФОП – платників єдиного податку першої групи), незалежно від обраної системи оподаткування та незалежно від обсягу доходу, які здійснюють розрахункові операції в готівковій формі, платіжними картками (зокрема, за допомогою інтернет-еквайрингу).

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX