Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 1 мільярд доходів задекларували жителі Рівненщини

опубліковано 15 липня 2020 о 08:14

Як повідомив начальник ГУ ДПС у Рівненській області Віталій Чуй, 30 червня фінішувала кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у 2019 році. Станом на 1 липня 2020 року до державних податкових інспекцій подано 6322 річних податкових декларацій про майновий стан і доходи за 2019 рік, понад пів тисячі громадян подали декларації через електронний кабінет платника податків, що є дуже доречним в умовах карантину.

За наслідками поданих декларацій  фізичними особами задекларовано 1 млрд. 17,8 мільйонів гривень доходу.   Самостійно нараховані податкові зобов’язання  з податку на доходи фізичних осіб  складають  20,2 млн. грн.

На підтримку Збройних сил України жителями Рівненщини добровільно задекларовано 3,5 млн. грн.  військового збору, що є вагомим внеском для забезпечення обороноздатності країни.

Цього річ в області офіційно задекларували доходи 40 мільйонерів в сумі 245,5 млн. грн., відповідно визначено до сплати  6,0 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб та 0,6 млн. грн. військового збору.

«Мешканці Рівненщини витримали ще один тест. Декларування доходів громадян в Україні – своєрідний екзамен на порядність українців та відношення до своєї країни. Адже сплачені податки з отриманих доходів – це можливість своєчасного фінансування державних програм, в першу чергу соціального спрямування»,- зазначив керівник податкової служби області.

Разом з тим, станом на 1 липня 2020 року  є громадянт, які ще досі не подали декларації про майновий стан і доходи. То ж податківці нагадують, що громадяни, які ще не задекларували отримані доходи за 2019 рік, зобов’язані подати декларацію про майновий стан і доходи та самостійно сплатити суму податкового зобов’язання.

Cума податкового зобов’язання, зазначена в поданій річній декларації за 2019 рік, сплачується громадянами самостійно до 1 жовтня 2020 року.

У разі, коли фізична особа не задекларує отримані доходи, контролюючий орган приймає рішення про проведення перевірки та самостійно визначає суму податкового зобов'язання. Одночасно, вказане порушення тягне за собою накладення штрафу в розмірі 25 відсотків суми визначеного податкового зобов'язання.