Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Рівному студенти знайомились з податковими послугами

опубліковано 15 лютого 2021 о 09:46

Цього тижня на гостину до податківців Рівного завітали студенти другого курсу Рівненського коледжу економіки  та бізнесу. Екскурсія Центром обслуговування платників традиційно розпочалася з ознайомлення майбутніх економістів та фінансистів з процесом надання податківцями послуг. Студенти відчули себе у ролі платників податків, дізналися про електронні сервіси ДПС, можливість отримання електронного підпису.

Для сучасної молоді процес дистанційного спілкування – це звичний процес. Адже цифрова трансформація, цифрова освіта, діджитал-маркетинг – ці понятя вже не нові. І  молоде покоління розуміє, що майбутнє залежить саме від переходу на цифрові технології, тож сприйняли «електронізацію» взаємодії з ДПС як значне спрощення податкових процедур.

Продовжили студенти ознайомлення з основами податкового законодавства, слухаючи лекцію, яка плавно перейшла у цікаву бесіду та жваву дискусію.

Як збільшити доходи бюджетів, чому потрібно легалізувати ринок праці, які ставки податків в Україні та наскільки вони відрізняються від ставок оподаткування в інших країнах, які підрозділи податкової служби контролюють сплату платежів - це лише частина питань, на які гості отримали відповіді.

Варто зазначити, що хоча студенти лише починають курс ознайомлення з податковим законодавством, вони  добре розуміють, що не існує жодної сфери економічної діяльності, яка б тим чи іншим чином не залежала від системи оподаткування.

Натомість, обмінюючись думками та поповнюючи профільні знання, майбутні фахівці дізнались чимало про податки та податківців. А розгаданий ними податковий кросворд лише зміцнив  набуті знання.

Наприкінці зустрічі податківці побажали студентам успішно реалізувати себе у майбутньому.