Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС: не втрачайте можливість врегулювання податкового боргу

опубліковано 23 лютого 2021 о 11:05

Пресслужба Державної податкової служби України 

Платники податків активно користуються можливістю врегулювання податкового боргу, передбачену нормами Закону № 1072. 

Так, станом на 1 лютого цього року до територіальних органів ДПС вже направлено 65 заяв про відстрочення податкового боргу на загальну суму 307,9 тис. гривень.

Скористатися таким правом можуть платники податків – фізичні особи (у тому числі самозайняті), у яких сукупний розмір податкового боргу за усіма податками і зборами не перевищує 6800 грн (включно) станом на 1 грудня 2020 року. При цьому такий борг має бути несплаченим/непогашеним на дату надання відстрочення.

Заяви можуть подаватися платниками з дати набрання чинності Законом № 1072 (10 грудня 2020 року). Відстрочення здійснюватиметься до 29 грудня 2021 року.

Крім того, нормами Закону № 1072 передбачено можливість для платників податків скористатися процедурою списання штрафних санкцій. Згідно з процедурою у разі погашення у повному обсязі грошовими коштами протягом шести місяців від дня набрання чинності Законом № 1072  суми податкового боргу (без штрафних санкцій, пені, крім несплачених процентів за користування розстроченням/відстроченням), що виник станом на 1 листопада 2020 року, та за умови сплати поточних податкових зобов’язань у повному обсязі,  списуються штрафні санкції і пеня, що залишилися несплаченими на дату повної сплати такого податкового боргу.

При цьому штрафні санкції і пеня, пов’язані зі сплатою такого податкового боргу, не будуть застосовуватися, а нараховані будуть відкориговані до нульових показників.

Станом на 1 лютого 2021 року  платниками податків вже подано 193 заяви про участь у цій процедурі.  Повністю або частково погасили податковий борг 95 платників на загальну суму 66,2 млн гривень.

Нагадаємо, що Законом України від 04 грудня 2020 року № 1072‑IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID­19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» передбачено можливості врегулювання податкового боргу.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»