Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про спрощення процесу отримання адмінпослуг завдяки використанню електронних сервісів податкової служби – під час зустрічі в Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці

опубліковано 27 березня 2024 о 16:38

Цього тижня питання спрощення процесу звітування та отримання адмінпослуг завдяки використанню електронних сервісів податкової служби  розглядались під час зустрічі, що відбулась в Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці. 

Оскільки користувачі бібліотеки можуть отримати різноманітні послуги через соціальні мережі, Інтернет, віртуальні послуги, послуги через Пункти доступу громадян до офіційної інформації, то фахівці Головного управління ДПС у Рівненській області ознайомили фахівців бібліотечних закладів Рівненщини з можливостями електронних сервісів податкової служби.

Зокрема, начальник управління податкових сервісів Ірина Клинова проінформувала присутніх, що переважну частину сервісів бізнес і громадяни отримують в Електронному кабінеті платника. Цей сервіс надає можливість листуватися з органами ДПС, подавати і вести звітність, отримувати довідки і витяги, інформацію з реєстрів, підключати програмні РРО, зареєструвати єдиний рахунок для сплати податків та багато іншого. Він працює цілодобово, без жодного додаткового програмного забезпечення та постійно удосконалюється.

Податківець розказала, що  ДПС тісно співпрацює з Міністерством цифрової трансформації з питань цифровізації послуг для платників. Завдяки спільній роботі низка податкових сервісів доступна фізичним особам на порталі та у застосунку Дія, де платники можуть: отримати інформацію про свої податкові дані та стан розрахунків з бюджетом, за допомогою послуги Е-малятко при реєстрації народження дитини замовити реєстрацію в Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків; за допомогою послуги ІД – 14 замовити ID-картку з номером картки платника податку;  подати декларації та сплатити податки для ФОП-спрощенців,  переглянути раніше подані декларації, отримати відомості з Державного реєстру фізичних осіб про виплачені доходи та утримані з них податки тощо.

Податківець ознайомила присутніх з низкою ефективних сервісів у мобільних додатках, які відображають сучасні потреби платників, та продемонструвала учасникам заходу як отримати послуги податкової служби через «Електронний кабінет», мобільний за стосунок «Моя податкова» та через застосунок Дія.

Заступник  начальника відділу інформаційної взаємодії Ірина Матвійчук звернула увагу на основні аспекти кампанії декларування доходів громадян та розказала як, користуючись  електронними сервісами ДПС, спростити процес подання декларації про майновий стан і доходи. Також посадовець порекомендувала фахівцям бібліотечних закладів користуватись офіційними джерелами інформації податкової служби. Зокрема, такими інформаційними платформами, як вебпортал ДПС України, субсайт Головного управління ДПС у Рівненській області, сторінки ДПС України та ГУ ДПС в області у соціальній мережі Фейсбук, на Ю-туб  та Телеграм-каналах.