Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як перейти на єдиний рахунок для сплати податків розповіли у КП ТРК «Полісся»

опубліковано 01 березня 2024 о 13:14

Днями в КП ТРК «Полісся» відбувся черговий брифінг за участі головного державного інспектора відділу інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Рівненській області  Оксани Федорович та директора  КП ТРК «Полісся» Марії Кошин, під час якого посадовці обговорили порядок переходу та використання платниками податків  єдиного рахунку для сплати податків.

Під час заходу податківець зазначила, що за бажанням платник податків може використовувати такий рахунок для сплати грошових зобов’язань та/або податкового боргу з податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (єдиний внесок) та інших платежів, контроль за справлянням яких покладено на ДПС, заборгованості з інших платежів. Для цього необхідно подати повідомлення про використання єдиного рахунку в електронній формі через Електронний кабінет.

Податківець звернула увагу, що платник податків має право повідомити про використання або про відмову від використання єдиного рахунку один раз протягом календарного року. Використання єдиного рахунку платником податків розпочинається з дня, наступного за днем подання ним повідомлення про використання єдиного рахунку. На підставі такого повідомлення ДПС не пізніше наступного робочого дня включає такого платника до реєстру платників, які використовують єдиний рахунок.

Оксана Федорович зауважила, що єдиний рахунок не використовується для сплати грошових зобов’язань та/або податкового боргу з ПДВ та акцизного податку з реалізації пального та спирту етилового (для їх сплати є спеціальні системи електронного адміністрування) а також  частини чистого прибутку (доходу) державними та комунальними підприємствами та їхніми об’єднаннями.

Також відмітила, що сплата податків і зборів, інших платежів, єдиного внеску через єдиний рахунок дозволяє зменшити: затрати часу на формування платіжних доручень, кількість формування платіжних доручень, кількість помилково сплачених грошових зобов’язань, уникнути непорозуміння зі зміною рахунків.

Посадовець закликала платників не допускати виникнення податкового боргу та своєчасно сплачувати податкові зобов’язання до бюджету.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»