Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Оподаткування доходів від продажу с/г продукції та надання в оренду власних земельних ділянок

опубліковано 30 березня 2021 о 13:50

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області нагадують жителям Рівненщини, що триває кампанія декларування доходів громадян. Під час цієї кампанії громадяни, які минулого 2020 року  отримували доходи від самостійного обробітку власних земельних ділянок (паїв) загальною площею понад 2 гектари та від продажу сільськогосподарської продукції, мають задекларувати такі доходи та сплатити відповідні податки. Також необхідно задекларувати отриманий дохід у разі надання власних земельних ділянок (паїв) в оренду іншій фізичній особі, яка не є суб’єктом господарювання.

Відповідно до вимог Податкового кодексу такі види доходів підлягають оподаткуванню за ставкою податку на доходи фізичних осіб 18 % та військового збору 1,5 %.

Граничний термін подання декларації настає 30 квітня поточного року. Сплатити узгоджені податкові зобов’язання платники податку зобов’язані до 01 серпня 2021 року.

Зауважимо, що сплачені громадянами податки і збори наповнюють бюджети територіальних громад, які надалі будуть фінансувати школи, лікарні, садочки та надавати послуги місцевому населенню.

Зверніть увагу! Діяльність фізичних осіб, на постійній основі, спрямована на отримання доходів від продажу власної сільськогосподарської продукції, що вирощена, відгодована, виловлена, зібрана, виготовлена, вироблена, оброблена та/або перероблена безпосередньо фізичною особою на земельних частках (паях), розмір яких перевищує 2 гектари передбачає державну реєстрацію як суб’єкта господарської діяльності.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

Податкові новини, корисну інформацію та анонси подій читайте на сторінці ДПС України у мережі Фейсбук. Запрошуємо приєднатися: 

https://www.facebook.com/TaxUkraine  

Додаткові матеріали