Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Кампанія декларування – 2021: більше 4 тисяч жителів Рівненщини вже прозвітували про доходи, отримані минулого року

опубліковано 06 квітня 2021 о 11:43

На сьогодні жителями Рівненщини подано  4108 податкових декларацій про майновий стан і доходи, в яких задекларовано загальний дохід у сумі 501,4 млн. гривень. Як зазначила заступник начальника ГУ ДПС у Рівненькій області Надія Друзюк, громадянами до сплати визначено податкові зобов’язання на суму 9,6 млн. грн., з них 8,1 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб та 1,5 млн. грн. військового збору. Доходи в сумі понад 1 млн. грн. задекларували 14 мешканців регіону (задекларовано 45,6 млн. грн.).

Найчастіше краяни декларували доходи, отримані від спадщини, продажу та оренди майна, обробітку землі, продажу сільськогосподарської продукції.

Крім того, 1208 громадян задекларували право на податкову знижку задля повернення частини податку на доходи фізичних осіб, утриманого із заробітної плати. Сума податку на доходи фізичних осіб, визначена такими платниками до повернення  – 3,8 млн. гривень.

Надія Друзюк зауважує, що для тих громадян, хто має задекларувати неоподатковані доходи, термін подання декларації – до 1 травня. А ті громадяни, хто мають бажання скористатись податковою знижкою, декларацію можуть подати протягом року – до 31 грудня включно.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»