Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Місцеві громади Рівненщини отримали понад 405 млн. грн. плати за землю

опубліковано 26 листопада 2019 о 11:41

Як зазначили у Головному управлінні ДПС у Рівненській області, за десять місяців  поточного року до місцевих скарбниць області надійшло 405,3 млн. грн. земельного податку. У порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження зросли  на 104 млн. грн.,  або на  35 відсотків.

Найбільші суми надходжень отримали місцеві громади Рівненського району – 78,2 млн. грн., міста Рівне – 70,3 млн. грн., Сарненського району – 35 млн.грн., міста Вараш -19,6 мільйона гривень.

Як зазначив в.о.начальника ГУ ДПС у області Віталій Чуй, тісна співпраця з органами місцевого самоврядування та виконавчої влади в частині своєчасності отримання інформації про об’єкти оподаткування,  встановлені ставки по платі за землю,  надані податкові пільги та вжиті заходи, відповідно до вимог Податкового кодексу України із залучення до оподаткування таких суб’єктів господарювання - забезпечує повноту надходжень цієї плати до місцевих бюджетів області.  

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що нарахування фізичним особам сум земельного податку проводиться контролюючими органами (за місцем знаходження земельної ділянки), які надсилають (вручають) платникові за місцем його реєстрації податкове повідомлення-рішення про внесення земельного податку та/або орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності.

Для звірки нарахування земельного податку громадяни можуть звернутись до ДПІ за місцем реєстрації (прописки).

 Головне управління ДПС у Рівненській області