Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На теренах Рівненщини триває операція «Урожай»

опубліковано 15 вересня 2020 о 10:11

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області нагадують, що повнота сплати податкових платежів, виплата належного рівня зарплати та оформлення трудових відносин суб’єктами господарювання агропромислової сфери діяльності  є об’єктом контролю в рамках операції «Урожай», яка триває на теренах Рівненщини.

Наразі податківці аналізують правильність нарахування заробітної плати працівникам, які працюють на сільськогосподарських підприємствах, повноту та своєчасність сплати останніми податкових платежів, встановлюють осіб, які надають послуги власною технікою та з отриманням комерційної вигоди обробляють земельні ділянки понад 2 га, при цьому  не декларують такі доходи. За наслідками індивідуальних співбесід керівники 92 суб’єктів господарювання вже підвищили рівень виплати заробітної плати найманим працівникам. Це сприяло тому, що додатково до бюджету надійшло 449 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб, 548,7 тис. грн. єдиного соціального внеску та 37 тис. грн. військового збору.

Також залучено до декларування 790 мешканців області, які одноосібно обробляють земельні ділянки, площі яких перевищують 2 га. Вони задекларували 10773,3 тис. грн. доходу та визначили до сплати 717 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб і 161 тис. грн. військового збору.

Податківці наголошують, що гарантія розвитку громад – сплата податків, в тому числі в результаті декларування громадянами отриманих доходів від обробітку земельних ділянок та продажу сільськогосподарської продукції, вирощеної на земельних ділянках понад 2 га. Тому, звертаються до краян дотримуватись законодавства про працю, своєчасно та в повній мірі сплачувати належні податки та збори. Та пам’ятати, що від використання нелегальної праці, несплати податків втрачають насамперед місцеві бюджети. Відповідно,  жителі територіальних громад не доотримають коштів на удосконалення і розвиток інфраструктури своїх населених пунктів.