Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Рівненщині надходження податку на прибуток перевищили 400 млн. гривень

опубліковано 18 листопада 2020 о 09:44

Як  повідомили в ГУ ДПС у Рівненській області, за підсумками десяти місяців 2020 року сума сплаченого суб’єктами господарювання податку на прибуток склала  407,7 млн. гривень. При цьому порівняно з аналогічним  періодом 2019 року надходження зросли на 32,6 мільйонів. 

Із загальної суми податку на прибуток до державного бюджету забезпечено надходжень майже  363,3 млн. грн., до місцевих бюджетів – понад 44,4 млн. гривень.

Керівник податкової служби області Віталій Чуй висловив подяку усім платникам податків Рівненщини, які незважаючи на несприятливі економічні тенденції, пов’язані з COVID-19, декларують високі фінансові результати власної господарської діяльності і, тим самим, забезпечують позитивну динаміку надходжень податку на прибуток.

Нагадаємо, що Законом України від 16.01.2020 року № 466 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» запроваджено зміни до Податкового кодексу в частині адміністрування податку на прибуток. Так,  з 23.05.2020 року розширено коло платників податку на прибуток, зокрема додано юридичних та фізичних осіб – «спрощенців», а також фізичних осіб, які провадять незалежну професійну діяльність – при виплаті нерезиденту доходів (прибутків) з джерелом їх походження з України. Крім того, з 01.01.2021 року платниками також будуть і юридичні особи, що утворені відповідно до законодавства інших країн (іноземні компанії) та мають місце ефективного управління на території України та спрощенці-юридичні особи при отриманні скоригованого прибутку контрольованої іноземної компанії, що оподатковується в порядку, визначеному ст. 392 та розд. III ПКУ.