Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Операція «Урожай» триває

опубліковано 20 листопада 2020 о 11:48

Головне управління ДПС у Рівненській області  нагадує, що на Рівненщині триває операція «Урожай», основною метою якої є контроль за повнотою сплати податків сільгосптоваровиробниками, а також громадянами, які  самостійно обробляють власні земельні  ділянки та реалізують сільгосппродукцію.

В результаті проведення цієї операції вже забезпечено надходження податку на доходи фізичних осіб до бюджетів області лише від надання в оренду земельних ділянок (паїв) в сумі 92,5 млн. гривень.

Не зважаючи на те, що термін розрахунку по договорах оренди земельних ділянок визначено грудень поточного року, сплата ПДФО суб’єктами господарювання  триває  протягом року. Так, лише 6 найбільшими сільськогосподарськими товаровиробниками, які здійснюють вирощування зернових культур на орендованих земельних ділянках (паях), сплачено ПДФО 32,4 млн.грн., що становить 35 відс. від загальної суми надходжень цього податку по області від оренди земельних ділянок.

Зазначимо, що кінцева мета операції «Урожай» - це наповнення, перш за все, скарбниць місцевих громад, а цьому сприяє упередження схем ухилення від оподаткування, легалізація заробітної плати, розширення кола офіційно працевлаштованих сільськогосподарських працівників та  створення  нових робочих місць.