Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Цифра дня Понад 7,8 мільйона гривень повернуто з бюджету жителям Рівненщини, які скористались податковою знижкою

опубліковано 25 листопада 2020 о 08:24

Як повідомили в ГУ ДПС у Рівненській області, за десять місяців поточного  року 3305 мешканців області подали декларації про майновий стан та доходи з метою використання права на податкову знижку.

За результатами перерахунків цим громадянам нараховано до повернення 8 млн. 749 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб. З цієї суми, станом на 01.11.2020 року, вже повернули 7873  тис. грн.  визначеної до відшкодування суми.

В управлінні нагадають, що податкова знижка – це документально підтверджена сума витрат платника податку-резидента у зв'язку з придбанням товарів, робіт чи послуг у резидентів-фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати, у відповідних випадках.

Зокрема, податкова знижка надається, якщо фізичною особою протягом звітного року понесені витрати, пов’язані зі сплатою за навчання в вітчизняних закладах дошкільної, позашкільної, загальної середньої освіти, в вищих та професійно-технічних навчальних закладах, внески на благодійність, відсотки за іпотечним кредитом, витрати на переобладнання машин під біопаливо тощо.

Для отримання податкової знижки за результатами 2019 року необхідно подати декларацію  до органів ДПС за місцем реєстрації до 31 грудня 2020 року. Податок підлягає поверненню протягом 60 календарних днів з дня подання декларації.

У разі, якщо платник податку до кінця року, наступного за звітним, не скористався правом на нарахування податкової знижки, таке право на наступний податковий рік не переноситься.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

 

Головне управління ДПС у Рівненській області