Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Рівненщина: з початку року податківцями видано 818 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами

опубліковано 10 березня 2021 о 13:17

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області інформують, що у поточному році платникам податків  видано 818 ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.  З них - 371 ліцензій на торгівлю тютюновими виробами та 447 ліцензій на торгівлю алкогольними напоями.

Разом з тим, за цей же період анульовано  95 ліцензій.

Всього станом на 01 березня 2021 року на території Рівненської області діють  3694  ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та 3008 ліцензій на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами.

Нагадуємо, що суб’єкти підприємницької діяльності, незалежно від форми власності, мають здійснювати роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами лише за наявності відповідної ліцензії.

Отримати ліцензію на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, можливо, звернувшись з відповідною заявою та необхідними документами до Центрів обслуговування платників Головного управління ДПС у Рівненській області. Адреси ЦОПів - за посиланням https://rv.tax.gov.ua/okremi-storinki/tsentri-obslugovuvannya-platnikiv-poda.

З рекомендованими зразками заяв для отримання вказаних ліцензій можна ознайомитися за посиланням https://tax.gov.ua/podatki-ta-zbori/zagalnoderjavni-podatki/aktsizniy-podatok/litsenzuvannya/73445.html.

Нагадуємо суб’єктам господарювання,  що у заяві на  видачу ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями чи тютюновими виробами однією з вимог є зазначення переліку реєстраторів розрахункових операцій (книг обліку розрахункових операцій), які знаходяться у місці торгівлі, а також інформація про них, реєстраційні номери книг обліку розрахункових операцій, фіскальні номери програмних реєстраторів розрахункових операцій, адреси місця торгівлі тощо.

Суб’єкти господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю підакцизними товарами такими як алкогольні напої та тютюнові вироби.  та проводять розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі, зокрема, із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо, зобов’язані проводити розрахункові операції через РРО та/або через програмні РРО. Використання розрахункових книжок  та  книг  обліку розрахункових операцій для цього  виду діяльності не передбачено.

 

Спілкуйтесь з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot