Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Власники нерухомості Рівненщини сплатили понад 17 мільйонів гривень податку на нерухоме майно

опубліковано 16 березня 2021 о 13:30

Як повідомили в Головному управлінні ДПС у Рівненській області, власники нерухомості за 2 місяці 2021 року сплатили до місцевих бюджетів 17,7  млн. грн. податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Це на 3,6 млн. грн. більше, ніж у відповідному періоді минулого року.

Понад 92 відсотки із загальних надходжень податку на нерухомість, або майже 16,5 млн. грн., сплатили юридичні особи. Решта – 1,2 млн. грн. – це внесок від громадян.

Як зазначила заступник  начальника податкової служби області Зоя Хоній, розвиток охорони здоров’я, інфраструктури, освіти, привабливість області для інвесторів, – усе це залежить від відповідального ставлення мешканців Рівненщини до сплати податків. Тільки за умови достатніх фінансових ресурсів місцевих бюджетів можна говорити про вирішення нагальних проблем регіону.

Нагадаємо, у 2021 році податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, нараховувався фізичним особам — власникам об’єктів нерухомості за 2020 рік. Обов’язок щодо сплати податку виникає у фізичних осіб протягом 60 календарних днів з моменту вручення повідомлення-рішення.

Громадяни-власники об’єктів житлової та нежитлової нерухомості, які не отримали відповідних повідомлень на сплату податків за своїми податковими адресами, можуть уточнити суму нарахованих платежів безпосередньо в податковій інспекції за місцем своєї реєстрації або за допомогою Електронного кабінету платника.

Зокрема, в Електронному кабінеті ДПС фізичні особи можуть переглянути сформовані податкові повідомлення-рішення щодо  нарахованих податкових зобов’язань з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, транспортного податку та плати за землю.

Крім того, в приватній частині Електронного кабінету платники податків – фізичні особи мають можливість перегляду даних щодо об’єктів рухомого та нерухомого майна, які є об’єктами оподаткування (земельні ділянки, житлові будинки, квартири, садові (дачні будинки), гаражі, легкові автомобілі тощо), відомості про які отримані з реєстрів інших державних органів та стосовно яких сформовані податкові повідомлення-рішення.