Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Рівненщина: роздрібна торгівля підакцизними товарами поповнила місцеві бюджети на понад 23 мільйона гривень

опубліковано 24 березня 2021 о 11:54

За інформацією Головного управління ДПС у Рівненській  області, в січні – лютому 2021 року надходження акцизного податку з реалізації підакцизних товарів суб‘єктами роздрібної торгівлі склали 23,7 мільйона гривень.

За словами заступника начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Зої Хоній,  акцизний податок з роздрібного продажу підакцизних товарів займає вагоме місце у податкових надходженнях до місцевих бюджетів Рівненщини поряд із податком на доходи фізичних осіб, податком на майно та єдиним податком. Тому, для забезпечення повноти сплати цього податку важливу роль відіграє активна позиція, як керівників територіальних громад щодо легалізації бізнесу, так і жителів громади, які можуть контролювати сплату суб’єктами господарювання акцизного податку шляхом вимоги фіскальних чеків  у продавців.

Звертаємо увагу громадян, що акцизний податок з роздрібного продажу підакцизних товарів повинен відображатися у фіскальному чеку окремим рядком. Зрозуміло, якщо немає чеку – не сплачено податок, не наповнюється бюджет.