Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підприємці-спрощенці Дубровиччини додали місцевим бюджетам майже 10 мільйонів гривень єдиного податку

опубліковано 27 червня 2022 о 15:46

Підприємці-спрощенці  Дубровиччини протягом п’яти місяців 2022 року сплатили до місцевих бюджетів 9,7 мільйона гривень єдиного податку, що на понад 1 мільйон гривень більше минулорічних надходжень.

Найбільшу суму єдиного податку до бюджетів громад сплатили підприємці-фізичні особи, які працюють в умовах спрощеної системи оподаткування. Їх внесок – 9,2 мільйона гривень. Юридичні особи спрямували до місцевого бюджету 0,3 мільйона гривень цього платежу. За цей же час сільськогосподарські товаровиробники поповнили бюджет на майже  0,2 мільйона гривень єдиного податку.

Звертаємо увагу, що процес спілкування платників з податковою службою нині активно відбувається в режимі онлайн. Чимало інформації та послуг, яких потребують платники податків, доступні в Електронному кабінеті. Тобто, зі свого персонального комп’ютера можна отримати інформацію з баз даних, роз’яснення чи послугу.

Податківці також нагадують, що фізичні особи, які раніше здійснювали підприємницьку діяльність без сплати податків саме зараз можуть скористатися правом на податкову амністію. Для цього потрібно до 1 вересня 2022 року в Електронному кабінеті  заповнити і подати одноразову добровільну (спеціальну) декларацію, згодом сплатити передбачений спеціальний збір. Про те, як це зробити правильно - детальна інформація в банері «Одноразове добровільне декларування».


Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»