Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За право реалізації підакцизної продукції на Рівненщині до бюджету сплачено майже 8 мільйонів гривень

опубліковано 30 червня 2022 о 08:15

Упродовж п’яти місяців 2022 року суб’єкти господарювання Рівненської області, які реалізують підакцизну продукцію, сплатили 7,9 мільйона гривень плати за придбані ліцензії. 

Зокрема, в області 0,6 мільйона сплачено за отримані ліцензії на оптову торгівлю алкоголем і тютюном. Понад 6,6 мільйона отримали громади від платників за ліцензії на право роздрібної реалізації горілчаної продукції та цигарок. Придбання ліцензій на реалізацію пального додало бюджету понад 0,7 мільйона гривень. 

Наявність ліцензії на реалізацію – головна умова для продажу будь-якої  підакцизної продукції оптом та у роздріб, - наголошують у Головному управлінні ДПС у Рівненській області. ЇЇ відсутність ставить під сумнів якість пропонованої горілчаної продукції чи тютюнових виробів. А це означає, що без ліцензійна торгівлі спиртним та цигарками може нести загрозу життю і здоров’ю споживачів. Окрім того, без ліцензійна діяльність позбавляє бюджет передбачених законом надходжень.

Споживачам варто перевіряти наявність ліцензії у продавця лікеро-горілчаної продукції, тютюнових виробів та пального з тим, щоб отримати легальний та якісний товар. На кожній одиниці спиртного чи тютюнових виробів обов’язково повинна бути марка акцизного податку встановленого зразка, - звертають увагу у податковій службі.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX