Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Місцеві бюджети Рівненщини отримали від податку на нерухоме майно майже 87 мільйонів гривень

опубліковано 28 жовтня 2022 о 08:32

За підсумками дев’яти місяців 2022 року до бюджетів територіальних громад області надійшло 86,9 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Переважну частину надходжень податку на  нерухомість отримано від юридичних осіб, які перерахували 68,4 млн грн цього податку. Фізичні особи – власники нерухомості спрямували до бюджетів територіальних громад 18,5 млн гривень.

Нагадуємо, що за об’єкти житлової нерухомості податок для фізичних осіб розраховується за площу, що перевищує: для квартир –  60 кв метрів, житлових будинків – 120 кв метрів, різних типів житлової нерухомості, в тому числі їх часток – 180 кв метрів.

Фізичні особи, які не погоджуються із сумою нарахованого податку, мають право звернутися для проведення звірки даних щодо об'єктів оподаткування, що перебувають у власності платника податку, права на користування пільгою із сплати податку, розміру ставки податку, нарахованої суми податку через Електронний кабінет, або звернутись до Центрів обслуговування платників ГУ ДПС уРівненській області.