Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підприємства та компанії Дубенського району сплатили 96,8 млн грн податку на прибуток

опубліковано 28 жовтня 2022 о 11:41

Упродовж трьох кварталів поточного року платники податків - юридичні особи Дубенського району сплатили до зведеного бюджету  96,8 млн грн податку на прибуток. Порівняно з аналогічним періодом минулого року надходження зросли на 30,2 мільйона гривень, або 45,3 відсотка.

При цьому до державного бюджету суб’єкти господарювання спрямували 87 млн грн цього платежу, що перевищує минулорічні показники за аналогічний період на 50,8 млн гривень.

Відповідно до місцевого бюджету мобілізовано 9,8 млн грн податку на прибуток. Порівняно  з січнем-вереснем минулого року приріст надходжень склав 3,4 млн грн, або 53,1 відсотка.

Нагадаємо, що порядок обчислення та сплати податку на прибуток підприємств визначено статтею 137 Податкового кодексу України. Платіж нараховується платником самостійно. Базова ставка податку на прибуток підприємств становить 18 відсотків.

Об’єктом оподаткування податком на прибуток є прибуток із джерелом походження з України та за її межами, який визначається шляхом коригування (збільшення або зменшення) фінансового результату до оподаткування (прибутку або збитку), визначеного у фінансовій звітності підприємства відповідно до національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку або міжнародних стандартів фінансової звітності, на різниці, які виникають відповідно до положень Податкового кодексу України.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX