Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До місцевих бюджетів Острожчини платники акцизного податку сплатили 1,3 млн гривень

опубліковано 25 липня 2024 о 11:52

Упродовж шести місяців 2024 року до місцевих бюджетів Острожчини  надійшло 1,3 млн гривень акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів. Це на 225 тис гривень більше, ніж за відповідний період минулого року.

У податковій службі нагадують, що лише за умови легальної реалізації підакцизної продукції громади щомісяця отримуватимуть належні надходження до бюджету, тому керівникам та мешканцям громад необхідно пильнувати, щоб продаж алкогольних напоїв і тютюнових виробів відповідав вимогам податкового законодавства. 

Споживачам підакцизної продукції обов’язково варто врахувати, що лише виготовлені й реалізовані з дотриманням положень чинного законодавства та стандартів алкогольні напої, за умови помірного споживання, не становлять загрози життю та здоров’ю. Отож, щоб не завдавати шкоди здоров’ю, варто звертати увагу на наявність у продавця підакцизного товару ліцензії та перевірити у виданому фіскальному чеку відображену суму роздрібного акцизу.     

Для оперативного реагування на незаконну господарську діяльність (продаж товарів без ліцензії, без застосування реєстратора розрахункових операцій, без належного оформлення трудових відносин тощо) громадяни можуть повідомляти ДПС про такі випадки у чат-бот «StopViolationBot» месенджеру «Telegram».

Нагадаємо, що в умовах воєнного стану Державна податкова служба забезпечує контроль за діяльністю суб’єктів господарювання сфери торгівлі, ресторанного господарства та послуг шляхом проведення фактичних перевірок.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»