Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Рівному тривають тематичні консультації для платників податків

опубліковано 19 листопада 2021 о 15:00

Нещодавно в рамках проведення тематичних консультацій для платників  податків фахівці  Територіального відділення Асоціації платників податків України, ГУ ДПС у Рівненській області та Громадської ради при ГУ ДПС у  Рівненській області провели чергову тематичну зустріч з актуальних питань та новацій податкового законодавства.

В ході заходу в.о. начальника ГУ ДПС в області Віталій Чуй роз’яснив основні аспекти кампанії одноразового (спеціального) добровільного декларування  активів фізичних осіб,  акцентувавши увагу на тому, що одноразове добровільне декларування – це не тільки соціальна відповідальність громадян, а й унікальний шанс, який  надає їм можливість повернути гроші та інші активи у прозорий легальний обіг та почати життя з «чистого фінансового аркуша».

Віталій Чуй звернув увагу, що податкова амністія розповсюджується, зокрема, на такі активи, як грошові кошти (з певною специфікою декларування), валютні цінності, цінні папери, рухоме та нерухоме майно в Україні та закордоном тощо. Тож громадяни, які мають такі активи, що не були оподатковані належним чином, можуть добровільно пройти одноразове (спеціальне) декларування, сплатити одноразовий збір та легалізувати ці активи. При цьому процедура декларування – абсолютно добровільна. Більше того, декларант не повинен підтверджувати джерела своїх доходів.

Заступник Голови Громадської ради при ГУ ДПС у Рівненській області Лариса Садова  в ході консультативної зустрічі поінформувала платників про останні зміни в законодавстві та звернула увагу на проблемні питання щодо яких Територіальне відділення АППУ спільно з Громадською радою підготували пропозиції з удосконалення суперечливих норм.

Нагадуємо, що подати запит на консультацію та зареєструватися на наступну консультаційну зустріч можна за електронною адресою rivneappu@ukr.net, а також за тел. 0362-460154; 098-501-72-60; 097-579-13-64; 067-240-75-49.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX