Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про важливість економічної підтримки місцевих громад говорили під час засідання «круглого столу»

опубліковано 03 травня 2022 о 13:49

Сьогодні у рамках партнерської співпраці бізнесу та органів влади, за ініціативи територіального відділення ВГО АППУ у Рівненській області, відбулося засідання «круглого столу» за участі в.о. начальника ГУ ДПС в області Владислава Грабового, міського голови Рівного Олександра Третяка, в.о. начальника Рівненської митниці Романа Пригарського, а також представників бізнес-спільноти Рівного.

Головною темою зустрічі стало наповнення місцевих бюджетів. Адже успішний розвиток територіальної громади та її фінансове забезпечення залежить саме від надходження місцевих податків до скарбниць тергромад. Варто зауважити, що основним бюджетоутворюючим джерелом надходжень у структурі доходів бюджетів місцевих громад є податок на доходи фізичних осіб, який сплачується із заробітної плати та від здавання в оренду паїв.

Керівник податкової служби області Владислав Грабовий зазначив, що на допомогу малому та середньому бізнесу Уряд сформував пакет рішень для адаптації їх діяльності у воєнний період, зокрема, зменшення податкового навантаження. Він закликав усіх соціально-відповідальних представників бізнесу відновлювати активність, продовжувати працювати та сплачувати податкові зобов’язання, щоб максимально підтримати  економіку, фінансову стабільність країни та забезпечити надходження коштів до бюджетів усіх рівнів.

 "Маючи  тверде переконання, що фінансова стійкість громад є основою стійкості держави, закликаємо малий та середній бізнес відновлювати роботу, сплачувати податки та давати країні ресурс для продовження оборони", – зазначив в ході зустрічі очільник податкової служби області Владислав Грабовий.