Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Спільні заходи податківців з представниками територіальних громад

опубліковано 13 травня 2022 о 11:00

Співпраця податкової служби Рівненщини з представниками сільських та селищних рад триває і надалі. Так, нещодавно податківці провели робочу зустріч з представниками Мирогощанської територіальної громади, за участю працівників Дубенського  відділу податків і зборів з фізичних осіб, щодо спільних дій  по забезпеченню надходжень до бюджету.

Зокрема, обговорили спільні методи роботи, спрямовані на скорочення податкового боргу платниками податків громади, виявлення неоподаткованих об’єктів нерухомості,  відповідності ставок по всіх місцевих податках і зборах та розмірів орендної плати, дотримання податкової дисципліни суб’єктами господарювання та новації податкового законодавства.

Заступник начальника Дубенського відділу податків і зборів з фізичних осіб Олександр Шевчук відмітив, що суттєвим резервом бюджету громади залишається добровільне щорічне декларування доходів, у т.ч. громадян, які самостійно обробляють власні земельні ділянки чи паї площею понад2 га, та отримують доходи від продажу сільськогосподарської продукції, а також фізичних осіб – орендодавців, які надають власні земельні ділянки чи паї в оренду громадянам, які не є суб’єктами господарювання, та отримують дохід у вигляді орендної плати. Звернув увагу на необхідності дотримання податкового законодавства платниками податків, а саме, повному декларуванні земельного податку, орендної плати за землю, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та податку з доходів фізичних осіб.

Під час заходу проведено звірку, щодо діючих договорів оренди на землю та переліки громадян, які надають земельні ділянки (паї) в оренду, про наявність земельних ділянок у громадян. Крім того, проаналізовано громадян, які відповідно до законодавства, мають право на пільгу зі сплати земельного податку.

Під час спілкування, також було наголошено на декларування доходів громадян за 2021 рік та одноразового добровільного декларування активів громадян придбаних до 1 січня 2021 року за кошти, податки з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу InfoTAX