Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Центрі обслуговування Cарненської ДПІ податківці інформують платників податків про податкові зміни та новації

опубліковано 29 червня 2022 о 11:34

Сьогодні у Центрі обслуговування платників Сарненської ДПІ старшим державним інспектором Галиною Набухотною проведено практикум з місцевими суб’єктами господарювання (фізособами-підприємцями). Під час заходу обговорили зміни та новації у податковому законодавстві, які відбулися з початку 2022 року.

Посадовець поінформувала про кампанію декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2021 року. Розповіла про порядок заповнення та подання декларації про майновий стан і доходи.

Звернула увагу присутніх на важливі аспекти кампанії одноразового (спеціального) добровільного декларування доходів та активів громадян з яких не були сплачені податки. Зокрема,  наголосила не зволікати громадян та використати своє право на податкову амністію, адже це не лише звільнить їх від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності за ухилення від оподаткування в минулому, а й сприятиме наповненню бюджету, що є надзвичайно важливо в умовах дії воєнного стану.

Також нагадала підприємцям про порядок застосування касових апаратів та ПРРО у разі проведення готівкових розрахунків за товари чи послуги. Акцентувала увагу підприємців, які перебувають на спрощеній системі оподаткування ІІ – ІV груп на тому, що незалежно від виду діяльності та обсягу доходу вони повинні застосовувати у своїй діяльності РРО та/або ПРРО.

Наприкінці заходу Галина Набухотна розповіла про один із популярних електронних сервісів – Електронний кабінет, за допомогою якого здійснюється взаємодія органів ДПС і платників у режимі реального часу, та який наразі забезпечує повний спектр послуг для платників податків як юридичних, так і фізичних осіб – підприємців та громадян.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»