Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Володимирецькій ДПІ продовжують роз’яснювальну роботу з питань змін та новацій у податковому законодавсті

опубліковано 04 липня 2022 о 13:08

Днями в Центрі обслуговування платників Володимирецької ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області старшим державним інспектором Наталією Нестерчук проведено тренінг щодо новацій у застосуванні РРО/ПРРО, веденні обліку товарних запасів, а також особливостей одноразового декларування.

Під час тренінгу були обговорені основні зміни у податковому законодавстві, зокрема щодо Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» від 15.03.2022 №2120-ІХ, Закону № 2142-IX, Закону № 1914-IX, Закону № 1914-IX, Закону № 1539, Закону № 2260- IX, тощо. Йшлося і про обов’язковість погашення податкового боргу та проблемні питання застосування РРО.

Разом з тим, посадовець відповіла на запитання платників щодо одноразового добровільного декларування, пояснила які саме фізичні особи можуть бути та які не можуть бути декларантами одноразового декларування, а також які активи слід декларувати та які відомості слід зазначати в одноразовій спеціальній декларації, ставки та строки сплати збору з одноразового добровільного декларування, можливість сплати частинами.

Також Наталія Нестерчук поінформувала платників про хід кампанії декларування доходів громадян, отриманих в 2021 році та зазначила, що річну податкову декларацію про майновий стан і доходи за 2021 рік можна подати у паперовому вигляді або через Електронний кабінет.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»