Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Дубенські податківці інформують платників податків про основні новації податкового законодавства

опубліковано 04 липня 2022 о 13:26

Днями начальник Дубенської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області Світлана Цимбалюк провела робочу зустріч з підприємцями щодо змін у податковому законодавстві в умовах воєнного стану, які мають на меті спростити ведення бізнесу, сприяти сплаті податків та покликані стимулювати ефективну роботу економіки у воєнний час.

В ході зустрічі посадовець зупинилася на основних положеннях Законів України від 03 березня 2022 року № 2118-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо особливостей оподаткування та подання звітності у період дії воєнного стану» та від 15 березня 2022 року № 2120-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану», Закону України № 2260-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей податкового контролю та адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час дії воєнного, надзвичайного стану» від 12 травня 2022 року.

Світлана Цимбалюк розповіла учасникам заходу про основні моменти застосування РРО в умовах сьогодення та наголосила на необхідності забезпечення споживачам  можливості здійснювати розрахунки у безготівковій формі із застосуванням електронних платіжних засобів.

Водночас податківець звернула увагу на участь потенційних декларантів у кампанії одноразового декларування, зазначивши,  якщо громадяни мають бажання легалізувати неоподатковані в минулому активи, вони можуть подати до органів ДПС добровільну декларацію та сплатити податок з неоподатковуваних доходів за нижчими ставками.

Під час заходу очільник ДПІ також звернула увагу присутніх, що одним із джерел наповнення місцевих бюджетів є щорічна кампанія декларування доходів громадян. Фізичні особи, які отримали неоподатковані доходи у 2021 році, зобов’язані були заповнити і подати декларацію про майновий стан і доходи.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»