Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку року в Управлінні у м.Рівному зареєстрували 454 касових апаратів

опубліковано 19 грудня 2019 о 12:49

З початку поточного року суб’єкти господарювання зареєстрували 454 реєстратори розрахункових операцій. Фізичними особами-підприємцями зареєстровано 218 касових апаратів, юридичними – 236. Загалом станом на 01.12.2019 року 492 СГ – підприємців застосовує 730 РРО та 268 СГ – юридичних осіб – 895 касових апаратів.

Як роз’яснила начальник ДПІ у м.Рівному Управління у м.Рівному Головного управління ДПС у Рівненській області суб'єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг зобов'язані проводити такі розрахункові операції на повну суму покупки (надання послуги) через зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи реєстратори розрахункових операцій з роздрукуванням відповідних розрахункових документів, що підтверджують виконання розрахункових операцій, або у випадках, передбачених законодавством, із застосуванням зареєстрованих у встановленому порядку розрахункових книжок.

Для реєстрації реєстратора розрахункових операцій суб’єкт господарювання подає до податкового органу за основним місцем обліку заяву про реєстрацію реєстраторів розрахункових операцій за формою № 1-РРО.

Реєстраційну заяву за даною формою суб'єкт господарювання може подати через приватну частину Електронного кабінету, розміщеного на офіційному веб-порталі ДПС.

У розділі «Заяви, запити для отримання інформації» приватної частини Електронного кабінету необхідно створити документ - Заява про реєстрацію реєстраторів розрахункових операцій за формою № 1-РРО» та внести всі необхідні дані.

При цьому, вхід до приватної частини Електронного кабінету здійснюється виключно після проходження он-лайн ідентифікації з використанням кваліфікованого електронного підпису.