Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Вараське управління ГУ ДПС у Рівненській області інформує про впровадження паспортів громад

опубліковано 11 січня 2020 о 11:59

Нещодавно керівниками державних податкових інспекцій Вараського управління Головного управління ДПС у Рівненській області спільно з головами райдержадміністрацій за участю голів об’єднаних громад, сільських (селищних), міських рад  проведено семінари-навчання по питанню введення в 2020 році паспортів громад Рівненської області та підтримання їх в актуальному стані.

Начальник Рокитнівської ДПІ Вараського управління Ніна Ковалевич повідомила, що метою паспортизації громад є збільшення надходжень до бюджетів, забезпечення  врахування всіх джерел доходів, об’єктів та суб’єктів оподаткування, які є на території громад.

«У багатьох випадках сільські та селищні голови не володіють в повному обсязі всім бюджетним потенціалом своєї території, у зв’язку з чим певна частина бази оподаткування залишається поза бюджетом, тому паспортизація дозволить збільшити надходження до місцевих бюджетів та підвищить їх фінансову самостійність» - зазначив Сергій Драка, начальник Зарічненської ДПІ. 

Наталія Десятник, начальник Володимирецької ДПІ звернула увагу присутніх на необхідність в стислі терміни підготувати та подати сільським (селищним) радам та територіальним громадам паспорти  місцевих громад,  їх об’єднань.

Керівниками державних податкових інспекцій Варашського управління  детально  проінформовано присутніх про порядок підготовки інформації, наглядно презентовано форму згідно якої необхідно готувати поспорти, та звернуто увагу на окремі їх розділи  щодо оподаткування, по заповненню яких буде надана допомога фахівцями Вараського управління.

Керівники державних податкових інспекцій Вараського управління не оминули увагою питання  активізації роботи спільних комісій при райдержадміністраціях з питань погашення заборгованості із заробітної плати, забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці, дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати, легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення.

 Вараське управління ГУ ДПС

у Рівненській області