Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про особливості вручення ППР платникам податків на період дії карантину

опубліковано 03 липня 2020 о 08:49

Управління у м.Рівному Головного управління ДПС у Рівненській області звертає увагу платників податків, що на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусу COVID-19 Акціонерним товариством «Укрпошта» до умов доставки, вручення та зберігання реєстрованих поштових відправлень внесено певні зміни.

Так, відповідно до пп 1.1.1 п.1.1 наказу АТ «Укрпошта» від 16.03.2020 №265 «Про особливості доставки (вручення) реєстрованих поштових відправлень на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусу COVID-19» (зі змінами та доповненнями) з 12 березня і до закінчення карантину АТ «Укрпошта» рекомендовані поштові відправлення (крім листів з позначкою «Судова повістка») будуть вкладатись до абонентських скриньок адресатів. Якщо абонентська скринька несправна, адресатів інформуватимуть про надходження рекомендованих листів повідомленнями або через мережу інтернет, або через засоби зв’язку – домашні чи мобільні телефони.

Згідно із Податковим кодексом України (далі ПКУ) нарахування фізичним особам сум податку на майно (податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, транспортний податок та плата за землю) проводиться контролюючими органами, які надсилають (вручають) платникові за місцем його реєстрації до 1 липня поточного року податкові повідомлення – рішення (ППР).

Відповідно до ПКУ податок на майно фізичними особами сплачується упродовж 60 днів з дня вручення ППР (статті 266, 267 та 268 ПКУ).

ППР вважається надісланим (врученим) платнику податку, якщо його вручено особисто такому платнику чи його представникові, надіслано на адресу за місцем проживання або останнього відомого місцезнаходження фізичної особи з повідомленням про вручення або у порядку, визначеному п.42.4 ст.42 ПКУ.

У разі, коли пошта не може вручити платнику ППР через відсутність за місцезнаходженням посадових осіб, їх відмову прийняти ППР, незнаходження фактичного місця розташування (місцезнаходження) платника податків або з інших причин,  ППР вважаються врученими платнику податків у день, зазначених поштовою службою в повідомленні про вручення із зазначенням причин невручення (п.58.3 ст. 58 ПКУ).

Враховуючи вищевикладене, датою вручення ППР платнику податків вважається дата вкладення такого ППР до абонентської скриньки платника податку зазначену в повідомленні про вручення (опущення в ящик).