Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Наповнення місцевих бюджетів - спільна справа місцевої влади, бізнесу та податківців

опубліковано 10 лютого 2021 о 11:25

Днями начальник управління податкового адміністрування Валерій Рокунець та начальник управління податкового адміністрування юридичних осіб ГУ ДПС в Рівненській області Олена Дімітрук провели робочу зустріч з головами та спеціалістами Деражнянської, Головинської, Малолюбашівської та Костопільської ОТГ.

Представники податкової служби області звернули увагу присутніх на те, що основним завданням територіальних громад  є  проведення повного обліку та  інвентаризації земельних ділянок і об’єктів нерухомості, як житлових,  так і нежитлових, адже від цього залежатиме повнота сплати майнових податків,  які надходять саме до місцевих бюджетів.

В ході зустрічі окремий акцент було зроблено на використанні суб’єктами господарювання  РРО при здійснення ними розрахунків та можливості використання новітніх програмних реєстраторів розрахункових операцій. Також, розглянуто ряд інших питань: декларування доходів громадян, отриманих у 2020 році; функціонування Електронного кабінету платника, інших програмних продуктів, розроблених податкової службою; списання, відтермінування та прощення податкового боргу, податкових канікул для ФОП першої групи, які передбачені Законом України №1072-ІХ, тощо.

Особливу увагу було приділено питанню легалізації доходів громадян, виявлення фактів неофіційного працевлаштування працівників у суб’єктів господарювання, які зареєстровані на території ОТГ, роботи щодо погашення боргів.