Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про спільні завдання та перспективи розвитку громади - під час зустрічі в Рокитнівській селищній раді

опубліковано 02 березня 2021 о 13:27

Функціонування будь-якої громади, її економічний та соціальний розвиток залежать, насамперед, від її повноцінного фінансування, тобто від чесно задекларованих та сплачених податків. Про це та інші питання  наповнення бюджету, шляхи розвитку територіальних громад говорили під час зустрічі начальник Рокитнівської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області Ніна Ковалевич та  голова Рокитнівської селищної ради Григорій Таргонський.

Як зауважила Ніна Ковалевич, належне проведення деклараційної кампанії, зокрема й у частині інформування населення щодо її особливостей, забезпечить  і відповідні надходження до місцевих бюджетів. Це дасть можливість профінансувати соціальні потреби територіальних громад. Відтак, усвідомлення громадянами власної відповідальності за добробут свого села чи міста, свідома сплата ними податків та зборів, стане запорукою добробуту та гідного рівня життя громади. Тож голова селищної ради запевнив у повній своїй підтримці проведення деклараційної кампанії доходів громадян.

Ще однією важливою темою обговорення посадовцями стало й питання легалізації найманої праці. Адже неукладання трудових угод з працівниками, виплата зарплат у “конвертах” не лише зменшує надходження до бюджету, а й позбавляє працівників соціальних гарантій на оплату лікарняних листків та права на належне пенсійне забезпечення. 

Обговорили на зустрічі й необхідність проведення інвентаризації земельних ділянок та об’єктів нерухомого майна з метою належної сплати громадянами майнових податків.

Окремо зупинись на питаннях запровадження  РРО/ППРРО  та нормах Закону України №1072 щодо списання, відтермінування та прощення податкового боргу платникам податків на час карантинних обмежень. Усі ці заходи спрямовані на підтримку бізнесу, який,  у зв’язку з епідемією Covid-19, опинився в скрутному становищі.

На останок, Ніна Ковалевич запевнила керівника громади у відкритості податкової служби для платників податків та готовності до конструктивного діалогу з ними.