Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про джерела наповнення місцевих бюджетів говорили у Сарненській міській раді

опубліковано 25 березня 2021 о 11:27

У Сарненській міській раді відбулось засідання комісії по встановленню ставок місцевих податків і зборів, у роботі якої взяли участь  перший заступник міського голови Іван Назарець  та  начальник Сарненської ДПІ Наталія Зашко.

Крім іншого, під час засідання розглянули питання наповнення бюджету та пошуку додаткових резервів, зокрема за рахунок проведення інвентаризації земельних ділянок, нерухомого майна.

Керівник Сарненської ДПІ Наталія Зашко  зазначила, що платниками земельного податку є власники земельних ділянок, земельних часток та землекористувачі. Підставою для нарахування земельного податку є дані державного земельного кадастру. Ці дані наразі теж потребують уточнення, тому податківці рекомендували керівникам територіальних громад активно попрацювати над приведенням їх у відповідність, адже це доходи їхніх бюджетів.

Крім цього, Наталія Зашко  нагадала, що проходить кампанія декларування, кошти від якої також надходять до територіальної громади. Вона також розповіла, які доходи підлягають обов’язковому декларуванню, за якими ставками вони оподатковуються, а також хто з громадян може скористатися податковою знижкою.

Також в ході наради піднімались питання легалізації праці найманих працівників та застосування РРО фізичними особами - підприємцями.