Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Співпраця податківців з територіальними громадами в напрямку наповнення місцевих бюджетів продовжується

опубліковано 14 квітня 2021 о 11:13

В Сарненській ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області  для представників ОТГ  проведяться тренінги з питань нарахувань фізичним особам сум земельного податку.

В ході таких навчань головний державний ревізор-інспектор Алла Білоус роз’яснює, що платниками земельного податку є власники земельних ділянок, земельних часток (паїв) та землекористувачі. Нарахування фізичним особам сум земельного податку проводиться органами державної податкової служби (за місцем знаходження земельної ділянки), які надсилають (вручають) платникам до 1 липня поточного року податкові повідомлення-рішення про суми сплати земельного податку. Підставою для нарахування земельного податку є дані державного земельного кадастру. Щодо реквізитів для сплати всіх податків, у т.ч земельного, то оновлені рахунки можна переглянути на субсайті ГУ ДПС у Рівненській області.

Фахівці податкової служби звертають увагу представників громад, що  повнота надходжень земельного податку залежить також від проведення оорганами місцевої влади інвентаризації земельних ділянок, які використовуються громадянами без оформлення права власності.