Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про податкові надходження як основу фінансової спроможності громади говорили під час зустрічі в Острозькій ТГ

опубліковано 16 квітня 2021 о 15:14

Спільне обговорення і вирішення питань, пов’язаних з наповненням бюджетів, представниками податкової служби області та органами місцевого самоврядування – це робочий процес, який відбувається на постійній основі. Тож питання наповнення місцевого бюджету стало ключовим під час зустрічі керівництва Острозької  територіальної громади  та Острозької ДПІ ГУ ДПС у Рівненській області. 

Під час спілкування начальник Острозької ДПІ Вячеслав Штейбарт поінформував присутніх   про стан виконання доходів громади в розрізі джерел за січень-березень поточного року, зупинився на резервах та ризиках, які ймовірно існують в окремих галузях та по платниках податків.

Окремо було піднято тему податкової заборгованості по платежах до місцевого бюджету, легалізації праці найманих працівників, кампанії декларування доходів громадян та можливості дистанційної взаємодії з податковою службою.

Під час зустрічі заступник міського голови Ольга Логвін запропонувала після погодження проектів рішень про затвердження ставок податку на нерухоме майно та земельного податку, ставок туристичного збору та ставок по єдиному податку  розпочати активну роботу щодо їх обговорення з метою своєчасного прийняття рішень та інформування платників  про їх застосування  з  наступного 2022 року.

Аналізуючи стан надходження земельного податку в розрізі сільських рад за перший квартал, перший заступник голови ОТГ Михайло Кирийчук зробив особливий акцент  на надходженні земельного податку та орендної плати з юридичних осіб та зауважив про необхідність проведення детальної інвентаризації та складання балансу землі в розрізі видів земель. Проінформував, що на даний час тривають виїзні прийоми голови ОТГ по селах громади, під час яких окремо вивчається питання балансу землі по колишній сільській раді. 

За результатами зустрічі було напрацьовано ряд пропозицій, втілення яких дасть змогу збільшити надходження до бюджету громади.