Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Володимирецькій ДПІ платників податків знайомили з електронною звітністю

опубліковано 10 червня 2021 о 13:32

У Володимирецькій ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області проведено практикум з питань подання електронної звітності.

Електронні сервіси активно розвиваються та користуються попитом серед населення. Зокрема, для зручності Державна податкова служба України рекомендує користуватися «Електронним кабінетом платника».

Начальник Володимирецької ДПІ Наталія Десятник зазначила, що користуватися ним можна цілодобово, як з персональних комп’ютерів, так і з смартпристроїв. Важливо, що сервіс працює безкоштовно. За його допомогою можливо сформувати та надіслати до податкової електронні документи, у тому числі податкову звітність, запити на отримання інформації, заяви для реєстрації платниками окремих податків. Також платник може у режимі реального часу мати доступ до особистої інформації, а саме – отримати відомості про суми отриманих доходів і утриманих податків, стан поданої звітності та інше.

Фахівці інспекції зауважили, що для відправки першого електронного звіту до податкової необхідно виконати наступні кроки.

По-перше, укласти договір з податковою для визнання електронних документів. Такий договір готується в електронному форматі, підписується електронними ключами і прямує до податкової служби. Обов’язково необхідно дочекатися квитанцій про підписання договору;

По-друге, скласти необхідний звіт, накласти на нього необхідні електронні підписи і направити в податкову службу. Дочекатися квитанції про подання звітності.

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за допомогою електронного цифрового підпису будь-якого Акредитованого центру сертифікації ключів.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»