Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Повернення помилково або надмірно сплачених коштів

опубліковано 14 червня 2021 о 15:16

Радивилівська ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області  інформує, що для повернення з бюджету помилково або надміру сплачених сум грошового зобов’язання та пені (крім єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування) платник податків має подати протягом 1095 днів від дня їх виникнення до територіального органу ДПС за місцем адміністрування (обліку) помилково та/або надміру сплаченої суми заяву у довільній формі. Також платник має зазначити напрямок перерахування коштів: на поточний рахунок платника податків в установі банку; на єдиний рахунок (у разі його використання); на погашення грошового зобов’язання та/або податкового боргу з інших платежів.

Заява про повернення помилково та/або надмiру сплачених сум грошових зобов’язань та пені подається платником до територіального органу ДПС за місцем адміністрування (обліку) помилково та/або надміру сплаченої суми.

Заяву про повернення помилково та/або надмiру сплачених сум грошових зобов’язань та пені можна подати  до контролюючих органів через Електронний кабінет. Вхід до приватної частини (особистого кабінету) Електронного кабінету здійснюється після проходження користувачем електронної ідентифікації онлайн з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг

У  разі наявності у платника податків податкового боргу, повернення помилково надміру сплаченої суми грошового зобов’язання проводиться лише після повного погашення такого податкового боргу платником податків.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»