Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Переваги програмних РРО очевидні

опубліковано 13 вересня 2021 о 14:08

В ДПІ у м.Рівному звертають увагу суб’єктів господарювання, які планують здійснювати розрахунки із застосуванням касової техніки, що використання програмних РРО має ряд переваг над традиційним касовим апаратом, зокрема:

- безкоштовне програмне рішення від ДПС можна встановити на будь-який гаджет і зекономити на придбанні традиційних касових апаратів та їх обслуговуванні;

- передбачає виключно онлайн реєстрацію;

- передбачає онлайн передачу (отримання) даних до (від) фіскального серверу контролюючого органу;

- за запитом користувача передбачає автоматичне створення Z-звіту (періодичного звіту) засобами фіскального серверу або засобами програмного РРО;

- передача даних до ДПС забезпечується без залучення інформаційних еквайєрів;

- дозволяє працювати в режимі offline (до 36 годин разово та не більше 168 годин протягом календарного місяця) та надіслати до ДПС дані про здійснені розрахункові операції після завершення режиму offline.

Суб’єкт господарювання на свій власний вибір може використовувати або класичний, або програмний РРО в залежності від своїх потреб.

Розроблені ДПС та розміщені у відкритому доступі АРІ фіскального сервера дозволяють розробити власне ПРРО будь-якому виробнику для власних чи комерційних потреб. Основна вимога, що висувається до ПРРО - забезпечення виконання фіскальної функції через фіскальний сервер ДПС. 

Для  реєстрації ПРРО рекомендуємо скористатися інформаційним розділом на вебпорталі Державної податкової служби "Програмні РРО". Також у банері «Програмні РРО»  можна ознайомитись з інструкцією щодо встановлення та налаштування ПРРО за посиланнями:

https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy-/  та

https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy/fiskalniy-dodatok-prrosto/

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»