Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Шляхи погашення податкового боргу обговорили в Рокитнівській ОТГ

опубліковано 14 вересня 2021 о 11:48

Питання забезпечення повноти наповнення місцевих бюджетів та шляхи погашення податкового боргу стали предметом обговорення під час чергової робочої зустрічі начальника  Рокитнівської ДПІ Ніни Ковалевич з  головою Рокитнівської ОТГ Григорієм Таргонським.

Під час спілкування піднімалася проблематика щодо сплати земельного податку, орендної плати, податку на нерухомість, ПДФО. Окремо увага була приділена питанню роботи з боржниками та запобігання виникнення у платників податкового боргу.

Під час зустрічі Ніна Ковалевич акцентувала увагу, що в рамках взаємодії органів ДПС та місцевого самоврядування старости громади отримали від податківців списки боржників до бюджетів, тож  представникам ОТГ необхідно сприяти в поширенні інформації серед мешканців громади про суми такої заборгованості та проводити відповідну роз`яснювальну роботу з платниками податків, фізичними особами щодо необхідності її сплати.

Також, посадовець зупинилася на топ-темі сьогодення – одноразовому (спеціальному) декларуванню. Зазначила, що ДПС України проводить широкомасштабну роз’яснювальну роботу з цього питання, на меті якої – доведення інформації про податкову амністію якомога більшому колу людей.

Підбиваючи підсумки, учасники засідання дійшли згоди, що лише відкрита співпраця органів ДПС та місцевого самоврядування дає можливості вирішення проблемних питань та забезпечення збільшення надходжень до місцевого бюджету.


 Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»