Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Питання погашення податкового боргу – на постійному контролі

опубліковано 20 вересня 2021 о 16:38

В Острозькій ТГ під головуванням першого заступника голови за участі начальника Острозької ДПІ  В’ячеслава Штейбарта відбулося засідання робочої групи з питань погашення заборгованості з майнових платежів.

Під час засідання піднімалася проблематика щодо сплати земельного податку, орендної плати, податку на нерухомість, питання роботи з боржниками  і запобігання виникнення у платників податкового боргу.

В’ячеслав Штейбарт зазначив, що на сьогодні одним з проблемних питань щодо забезпечення погашення сум боргу з податків є необхідність інформування платників про незначні суми такої заборгованості. Оскільки податкова вимога надсилається, якщо сума боргу перевищує 3060 гривень, громадяни можуть і не знати про його наявність. В зв’язку з цим представникам об’єднаних громад необхідно сприяти в поширенні інформації серед мешканців про суми такої заборгованості та проводити відповідну роз`яснювальну роботу з платниками податків, зокрема, фізичними особами щодо необхідності її сплати.

Під час наради начальник податкової інспекції  також проінформував присутніх про запровадження одноразового добровільного декларування активів фізичних осіб.

Підбиваючи підсумки, учасники засідання дійшли згоди, що лише відкрита співпраця органів ДПС та місцевого самоврядування дає можливості вирішення проблемних питань та забезпечення збільшення надходжень до місцевого бюджету.