Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Актуальні питання податкового законодавства обговорили під час «гарячої лінії» у Варашській ДПІ

опубліковано 12 жовтня 2021 о 14:56

Нещодавно у Вараській ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на  тему «Новації податкового законодавства. Актуальні питання оподаткування фізичних осіб. Особливості одноразового добровільного декларування».

На запитання платників  відповідала начальник Вараського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних  перевірок податкової звітності  управління податкового адміністрування фізичних осіб Наталія Бондаренко.

Найчастіше цікавили питання:

Хто може скористатися спеціальним добровільним декларуванням?

- Спеціальним добровільним декларуванням можуть скористатися фізичні особи – резиденти, у тому числі самозайняті особи, а також фізичні особи – нерезиденти, які були резидентами на момент набуття об'єктів декларування або на момент отримання таких доходів.

Хто не може бути декларантами?

– До осіб, які не можуть бути декларантами у одноразовому (спеціальному) добровільному декларуванні, належать неповнолітні особи, особи, по відношенню до яких з боку України застосовані спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) та особи, які за будь-який рік, починаючи з 1 січня 2005 року, подавали або мають подавати декларації відповідно до законів, що визначають чи визначали правові та організаційні засади у сфері запобігання корупції.

Які є об’єкти декларування?

– Об’єктами декларування можуть бути: валютні цінності, нерухоме майно та рухоме майно (транспортні засоби, предмети мистецтва чи антикваріату, дорогоцінні метали, ювелірні вироби тощо), майнові права на об'єкти інтелектуальної власності, цінні папери та/або фінансові інструменти, визначені законом, права на отримання дивідендів, інші активи фізичної особи, у тому числі майно, банківські метали, крім тих, що не розміщені на рахунках.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Податкові новини, корисну інформацію та анонси подій читайте на сторінці ДПС України у мережі Фейсбук. Запрошуємо вас приєднатися: https://www.facebook.com/TaxUkraine  

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX