Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Актуальні питання застосування РРО та новації податкового законодавства обговорили в Острозі під час чергової «гарячої лінії»

опубліковано 13 жовтня 2021 о 15:15

Нещодавно в Острозькій ДПІ  Головного управління ДПС у Рівненській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Актуальні питання податкового законодавства та застосування РРО». На запитання платників відповідав начальник Острозької  ДПІ В’ячеслав Штейбарт.

Наводимо найактуальніші із запитань та відповіді на них.

 Чи необхідно застосовувати РРО та/або ПРРО фізичній особі-підприємцю – платнику єдиного податку при продажу вживаних технічно складних побутових товарів, у яких закінчився гарантійний строк експлуатації?

У разі здійснення фізичною особою – підприємцем – платником єдиного податку другої – четвертої груп торгівлі технічно складними побутовими товарами, що були раніше у використанні, незалежно від їх гарантійного строку експлуатації, розрахунки мають проводитись із застосуванням  РРО та/або програмного РРО).

 

Які є об’єкти декларування при одноразовому добровільному декларуванні?

Об’єктами декларування можуть бути: валютні цінності, нерухоме майно та рухоме майно (транспортні засоби, предмети мистецтва чи антикваріату, дорогоцінні метали, ювелірні вироби тощо), майнові права на об'єкти інтелектуальної власності, цінні папери та/або фінансові інструменти, визначені законом, права на отримання дивідендів, інші активи фізичної особи, у тому числі майно, банківські метали, крім тих, що не розміщені на рахунках.

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Податкові новини, корисну інформацію та анонси подій читайте на сторінці ДПС України у мережі Фейсбук. Запрошуємо вас приєднатися: https://www.facebook.com/TaxUkraine  

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX