Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Шляхи погашення податкового боргу обговорювали у Вараській громаді

опубліковано 03 грудня 2021 о 13:32

 Нещодавно у Вараській міській раді під головуванням заступника міського голови Михайла Волинця відбулося засідання комісії з координації дій органів виконавчої влади щодо забезпечення податкових та інших надходжень, легалізації заробітної плати та зайнятості населення. В засіданні комісії взяв участь начальник Вараського відділу по роботі з податковим боргом Мирослав Ситай.

 Зустріч була  побудована  на обговоренні питань погашення заборгованості, пошуку резервів наповнення бюджету територіальної громади, покращення ефективності адміністрування місцевих податків і зборів.

Мирослав Ситай зазначив, що заможність місцевої громади напряму залежить від свідомої та відповідальної сплати належних податків кожним її мешканцем. Недоотримання податкових платежів внаслідок накопичення громадянами боргу впливає на фінансову спроможність територіальної громади та подальше фінансування програм соціально-економічного розвитку. Наявність боргових зобов’язань, своєю чергою, тягне за собою нарахування пені та штрафних санкцій.

Несплата та накопичення боргу, ведення прихованого бізнесу щодо дотримання вимог чинного законодавства призводить до значних втрат місцевого бюджету, тому присутніми було вирішено об’єднати зусилля та активізувати роботу щодо погашення податкової заборгованості, розробити алгоритм дій в цьому напрямку. 

 Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»