Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Дубенській ДПІ відбулась «гаряча лінія» щодо застосування РРО платниками єдиного податку

опубліковано 08 грудня 2021 о 10:37

Нещодавно в Дубенській ДПІ Головного управління ДПС в Рівненській області проведено «гарячу» лінію» щодо застосування РРО та ПРРО платниками єдиного податку. На запитання платників податків відповідала начальник Дубенської ДПІ Світлана Цимбалюк.

Наводимо деякі запитання та відповіді на них.

Як здійснюється програмування найменування товарів (послуг) через ПРРО?

Програмування найменування товарів (послуг) через ПРРРО здійснюється оператором (касиром) самостійно шляхом додавання таких товарів за допомогою самого програмного забезпечення або за допомогою імпорту раніше підготованого переліку номенклатури, який формується для кожного програмного забезпечення у окремому форматі згідно з інструкцією, що додається до того ж архіву, що і програмне забезпечення.

Чи передбачено застосування РРО фізичними особами, які здійснюють незалежну професійну діяльність?

Фізичні особи, які здійснюють незалежну професійну діяльність, мають право не застосовувати реєстратори розрахункових операцій при здійсненні готівкових та/або безготівкових розрахунків.

Чи зобов’язані суб’єкти господарювання при продажу у кіосках газет, журналів, конвертів застосовувати РРО?

Суб’єкти господарювання мають право не застосовувати реєстратори розрахункових операцій та розрахункові книжки, зокрема, при продажу у кіосках, з лотків та розносок газет, журналів та інших видань, листівок, конвертів, знаків поштової оплати, якщо питома вага такої продукції становить понад 50 відс. загального товарообігу за відсутності продажу алкогольних напоїв, підакцизних непродовольчих товарів та технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, лікарських засобів, виробів медичного призначення.

Чи застосовуються РРО при реалізації продукції власного виробництва ?

При здійсненні торгівлі продукцією власного виробництва (крім технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, лікарських засобів, виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння) підприємства, установи і організації усіх форм власності, крім підприємств торгівлі та громадського харчування, у разі проведення розрахунків у касах цих підприємств, установ і організацій з оформленням прибуткових і видаткових касових ордерів та видачею відповідних квитанцій, підписаних уповноваженою особою відповідного суб’єкта господарювання, мають право не застосовувати реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО) та/або програмні РРО. 


Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»